rtm+beer се завръща на 14 и 15 септември 2013 с още по-щедра селекция от музика, храни и бира. Безплатният фестивал ще тече на територията на Южния парк, в часовете 14 – 22h, а след това ще продължава в Mixtape5.

За музикалната програма ще се погрижат (от различни точки на света) – Funktomas, Barrio Katz, Hashfinger, Daytoner Breaks, F. Stokes, Batsauce & Lady Daisey & Qwazaar, DJ Grazzhoppa, Kunde Beats, Monetrik и Djtzinas; (от България) – Pistamashina, CheapTrix (Bigbanda), TAKT, Funkusion, Mengeme, Halojo + Drippy;

Визиите са поверени на: Aksvenur, Phormatik и Compote Collective

Подробна информация: rtmandbeer и facebook

Топ 5 на албумите, с които ще запомня 2012-та.

 

  • Robert Hood – Motor Nighttime World 3 [MMLP038]
YouTube Preview Image
  • Orgue Electronique – Strange Paradise [CRLP09]
YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

Грандиозна новина, аверчета: на 09.11.2012 ни очаква второто събитие от инициативата Сирил и Методи + приятели. Въпреки че почти съвпада с друг модерен празник, свързан с делото на техни съименници, този всъщност няма нищо общо. Предстоящият е преди всичко сътворен за меломани и после за библиотекари. А за да не излезе, че вторите са пренебрегнати, нека да дойдат с любима книжка и да издекламират петото изречение отдолу нагоре на 476-та страница, защото гарантирам, че не всички бийтове ще са с вокали, както и че подобен акт ще внесе нотка на фриволност в иначе канонично протичащата културно-развлекателнa програма.

За доброто ви настроение, в случай че се явите там със занижени показатели, защото примерно не сте открили любимия си фейлетон за рецитала, ще се погрижи цял отбор симпатични, музикално начетени, господа. Ще чуете и видите в действие Sava, 1000 names, Mr.Smiff и Stefak, който представлява Menta Session в най-гръмовния й лик и е още разпознаван като Ботев отсам Дунава.

Бъдете готови за трещене без встъпление. Отпочваме се в 22 часа. Вход: 5 лева.

Жалните градски песни, непрестанно кънтящи с рефрена „Каква ти БеГе сцена … тук нищо не се случва” ще бъдат заглушени от поредната звучна критика в лицето на dÉbruit (Франция) и Lefto (Белгия). Двамата франкофони идват, за да стегнат в своя примка палава екзотика, интернационални бас вибрации и бийтове от всякакъв род и число. С други думи, ще станем свидетели на хот котюра в бийт сцената, който ще се демонстрира единствено за нас, и разбира се за първи път, в Sofia Live Club на 26 октомври в чест на втората годишнина на ReelFeel.

Истината е, че dÉbruit и Lefto трябваше да кълцат глави още преди месец като част от програмата на ParkLive, но поради неблагоприятни стечения на обстоятелствата фестът бе отложен. Редно е да се добави, че ReelFeel трупат пак заслуги заради непрестанния стремеж да задоволят музикалния ни ентусиазъм. Подсказаха ни, че ParkLive все пак ще се случи, но като отделни, по-малко мащабни събития, разхвърляни през годината, а предстоящото с dÉbruit и Lefto ще е само от първото от тях. Съветът им е да внимаваме за XXXY, Kutmah, Onra и още много други.

По-подробно представяне на гостите може да се намери при ReelFeel, а за финал едно видео, което илюстрира част от миш-маша, който ще ни се сервира след седмица срещу скромните 10 лева.

YouTube Preview Image

Из официалния прес релийз за събитието: “Кулминацията на социалната кампания #идвайте, която завладя и обърка социалната мрежа (като едно генерализирано понятие), ще се случи на 12 октомври в малката зала на клуб Mixtape 5.

Събитието ще е по-скоро тържество на духа и тялото (и тяхното съвместно съзряване), на което, под формата на дискусионни панели, всички заедно ще търсим отговор на изначалния въпрос за смисъла и съществуванието.
Една от специалните гостенки на ивента е обещала да прави асани за здравето на посетителите. Всички, съвсем естествено, са свободни да се присъединят към нея, докато иззад пулта за музикалния фон се грижат младите концептуалисти:”

BREZO (RE:FORMATIONS)
http://mixcloud.com/brezo

MARGG (1000 Names / Black Acre /Project Mooncircle)
http://soundcloud.com/1000names

STEFAK (Menta Session / Swine Riddim)
http://mixcloud.com/stefak

DIMITROFF (Menta Session / Swine Riddim)
http://mixcloud.com/kamend

THE BULGARIAN (Potty Mouth / Feta)
http://mixcloud.com/thebulgarian

TEKNIQ (True Badness, MRVK)
http://mixcloud.com/tknq

Visuals by:
PHORMATIK VISUAL LAB
http://www.phormatik.org/

Начало: 22:00
Входът е свободен

#Идвайте сериозни и замислени.

rtm+beer 2012 е нов фестивал за музика с акцент пиво от най-разнообразен вид и произход – селектирани марки от България, Белгия, Англия, Германия и дори Индия. Събитието ще се проведе на 15 и 16 септември и ще заеме цялата площ на Докторската градина в София, в часовете 14:00 до 22:00h, която ще бъде разделена на зони за музика, drinks&food, атрактивни игри, независими артисти и занаятчии и lounge.

Концепцията гласи: ‘Ритъм и после бира’ и в първото ще се изявят добре познатите Bas Lexter Ensample, Blend Mishkin (от дуета Palov и Mishkin), Barrio Katz, Pistamashina и др. български и чужди банди, поместени в стиловете funk, soul, hip hop, trip hop и някои трудно определими нови течения. След 22:00 фестивалът ще се пренесе в клубовете Mixtape5 и RadioCafe, където ще се присъединят и родни диджеи.

Входът за rtm+beer е свободен. Бъдете сред първите дошли, защото организаторите прогнозират сериозна посещаемост.

Line-up (Changes may occur)

Saturday
Barrio Katz 6.00 – 7.00
Blend Mishkin & BNC 7.00 – 8.00
Junk Science 8.00 – 9.00
Pistamashina 9.15 – 10.15

Afterparty @ Mixtape 5 from 11.00
12.00 – 2.00 Blend Mishkin + Support DJs

Sunday
Takt 6.00 – 7.00
Cheap Trix 7.00 – 8.00
Panama Cardoon 8.00 – 9.00
The Bas Lexter Ensample 9.00 – 10.15

Afterparty @ RadioCafe from 11.00
12.00 – 1.30 The Bas Lexter Ensample + support DJs

Събитието в facebook

Рекламни матеряли от кухнята на Свинята – част 5та. Следете ефира, свинята и клошаря.

Hilarious Krew хващат погледа с name-your-price опен еър, който ще събере три синджира диджеи, продуценти и добре известни ентусиасти, разцъкващи електронната музика по свой образ и подобие. Веселбата около пещерата ще трае три дни и почва на 1 юни, а всички детайли ще откриете тук.

Вземете си провизии и атакувайте. Музиката ще е разнородна, на живописно място в близост до Констинброд.

Mountain е част от последното издание на Gold Panda. Излиза сега от Ghostly International.

Мега ми е тържествено да ви запозная с Мега купончето този петък.  Мега Влайкова, или VLKVxMega, празнува втори рожден ден. Този повод + още пет-шест Мега рождени дни прави работата да изглежда като Трезор на развиделяване или като лекция на TEDxBanishora. Ще има обаче и други пинизи, ако предното не ви възпламенява. Например йегери посипани с енфие, залпове с топчета кайма – Стара планина 60/40, и леко, Мега, ефирно озвучаване на две нива.  Трите прасенца – Есеншала, Су-джука и Пойзана – ще транжират и обезкостяват вълци в мазата (FEAR), а горе – посред три пласта, минимум HD, Мега-артистична визия – спретнатите пишман-магазинери 1000 names & Parallel Concept ще упражняват майсторство във вакуумирането на субпродукти. Организаторите още сега предупреждават, че пърженето е дълбоко неглижирано и че пушенето на тютюн/закарването на парти грил долу при касапите е абсолютно забранено. Навярно щото ще ги разлютите.

Заради преждеспоменатите мерки празникът да бъде предимно благоуханен и благонравен, елате, всички, с най-шикозните си бели престилки и се снабдете с един чифт walkmaxx, от белите.

А и още нещо, на влизане се изрича MEGA SWINE с цяло гърло, докато излизането става тихо.

Чакаме се там след 9.